“Ik vind dat talentonderwijs moet inspireren.”

“Een echte vakprofessioneel inspireert de hele school.”

Een voorbeeld van onze unieke talentprogramma’s.

Ieder talentprogramma is uniek
Expertisecentrum Het Talentenhuis neemt het hele talentprogramma over van de school. Programma’s voldoen de SLO-kerndoelen en worden altijd op maat vormgegeven, in lijn met wat de school belangrijke thema’s vindt. Er worden eigen leerlijnen ontwikkeld, maar er wordt ook aangesloten bij bestaande leerlijnen, die continu verrijkt worden met wat er in de actualiteit speelt. Zo wordt, mede met behulp van de vakprofessional, een echte WoW factor gecreëerd in de school.

Talentprogramma’s met een WoW | actueel en innoverend
Talentprogramma’s horen te innoveren, de wereld waarin kinderen opgroeien verandert snel met veel impact voor nu en later. Dat is waar de programma’s van Expertisecentrum Het Talentenhuis uniek in zijn. Deze sluiten aan bij de tijd, waardoor leerlingen en de school de ultieme experience op hun vakgebied ervaren en nu ook al voorbereid worden op vaardigheden die zij in de toekomst nodig hebben. Een echte WoW-factor!

Experience lab
Expertisecentrum Het Talentenhuis heeft hiertoe een eigen ‘experience lab’ waarin, onder leiding van een programmamanager, samen met vakprofessionals de nieuwste leerlijnen en materialen uitgetest worden.

De opkomst van de robots
Een voorbeeld van de nieuwste experiences zijn de talentprogramma’s op Techniek & Wetenschap, in lijn met de SLO-kerndoelen techniek. Leerlingen leren hierin vaardigheden op het gebied van robotisering, want daar ligt toch een belangrijk deel van hun toekomst. Leerlingen leren niet alleen op welke wijze robotisering een belangrijke plek in de maatschappij inneemt, maar ook hoe zij zelf robots kunnen programmeren.

Een perfect plaatje
Een ander voorbeeld is een lessenserie over fotografie dat aansluiting vindt bij de SLO-kerndoelen die bij CKV horen. Fotografie laat beelden tot leven komen. De kunst van een goede foto maken heeft te maken met niet alleen het hebben van een goede camera, maar vooral ook met positionering van het voorwerp met de juiste belichting en sfeer. In deze experience proberen we leerlingen een foto met een WoW-factor te laten maken, een foto die eigenlijk zo op de cover kan staan van een magazine. Leerlingen worden uitgedaagd om een foto te maken die niet alleen kunstzinnig is, maar ook een mysterieuze blik in de toekomst geeft. Met al deze kennis kunnen ze later met hun eigen telefoon zelf de kunst van de fotografie in de praktijk brengen.

Escaperoom leuk én leerzaam de geschiedenis ontdekken
Als ontsnappen onmogelijk lijkt, moet je kunnen vertrouwen op je kennis van onderwerpen en de samenwerking met je medeleerlingen. Expertisecentrum Het Talentenhuis heeft in lijn met de populariteit van escaperooms een eigen manier gevonden om de spanning van het spel te vertalen naar een situatie in de klas, gecombineerd met leerstof die in het basisonderwijs wordt behandeld (SLO-kerndoelen). De escaperooms van Expertisecentrum Het Talentenhuis bieden een unieke mogelijkheid om leerlingen op hun eigen manier te laten denken. Ze moeten zelf een oplossing zien te vinden zonder dat de methode wordt voorgeschoteld, en dit zorgt voor een creatieve manier van actie en reactie. Het is daarmee niet zomaar een puzzel oplossen. Zo staan taal en rekenen centraal, leerlingen moeten bijvoorbeeld alfabetische problemen oplossen om locaties van sleutels te vinden in de klas of rekensommen samen oplossen om de code van het slot te kraken. En voor dit alles is een goed samenwerking nodig.

Onze garanties 

24/7 bereikbaarheid

0% uitval

Vaste gezichten

Onze samenwerkingspartners

Contactgegevens

Expertisecentrum
Het Talentenhuis
T: 06 28 56 73 70
E: yoran@hettalentenhuis.nl

Kvk: 72780800

Volg onze socials

Vragen? Wij beantwoorden ze graag.